Kampvalg om formandsposten i Dansk Sygeplejeråd

2009-06-04 13:41

42-årige Irene Hesselberg har meldt sig som kandidat til formandsposten i Dansk Sygeplejeråd. I forvejen er fungerende formand, Grete Christensen, opstillet.

Irene Hesselberg har torsdag den 4. juni meldt sig som kandidat til posten som formand for Dansk Sygeplejeråd (DSR). Den 42-årige sygeplejerske har siden november 2007 været formand for Lederforeningen i Dansk Sygeplejeråd, et hverv, hun betegner som ”et afgørende arbejde med varetagelse af ledernes interesser i Dansk Sygeplejeråd.”
   
Men Irene Hesselberg mener, at tiden er inde til at fokusere på alle medlemmernes interesser og tager derfor udfordringen om at blive formand for DSR’s cirka 73.000 medlemmer op.
    
”DSR skal fastholde sin position som en stærk og magtfuld fagforening, og det kan jeg bidrage til. Jeg har været i organisationen længe nok til at kunne se nye muligheder, både i forhold til at udvikle eksisterende samarbejder med blandt andre Danske Regioner og Kommunernes Landsforening, men også i forhold til en fornyelse af organisationen. Vi skal med et styrket DSR revolutionere fagbevægelsens rolle i Danmark. Ellers kommer vi ingen vegne for vores medlemmer,” fastslår hun og fortsætter:
    
”Vi skal have medlemmer, der er tilfredse, og det kræver nytænkning. DSR skal være en fagforening for medlemmerne, og det bliver det med mig i spidsen,” lyder det fra formandskandidaten.
     
Irene Hesselberg var i begyndelsen af 1990’erne formand for Sygeplejeelevernes Fællesrådsbestyrelse og har siden da blandt andet været leder af friplejehjemmet Margrethe Hjemmet i Roskilde. Privat er Irene Hesselberg mor til en søn på 15 år og bor i Vemmelev uden for Slagelse.
      
Fungerende formand for DSR, Grete Christensen, har allerede meldt sit kandidatur til formandsposten. Der kan stadig nå at komme flere kandidater i spil, da fristen for opstilling først udløber den 22. juni 2009.

Tilbage
Gå til www.DSR.dk